Venjança color carmí

  • Fotoram.io
  • Fotoram.io 2
  • Fotoram.io 6

Resum

 

L’any 1912, treballar en un molí paperer de la zona de Capellades és dur, sobretot si ets dona. Però l’Aurora, una jove forta i lluitadora, resisteix en aquest ambient tan esquerp. Arribat el moment sortirà de la Catalunya interior que l’ofega per instal·lar-se en una Barcelona en plena efervescència, on aconseguirà, gràcies a les circumstàncies i a la seva força interior, treballar als grans magatzems El Siglo. Més tard, i amb el suport d’un discret cercle feminista, lluitarà amb determinació i disciplina per desenvolupar una empresa, oberta als nous aires que venen dels Estats Units, dedicada a la fabricació de barres de llavis, tot plantant cara a una societat que en absolut facilita la seva emprenedoria pel fet de ser dona.


En aquest procés l’acompanyarà l’Iris, una nena desvalguda que acull com si fos la seva filla i a la que protegeix. Fins que la tragèdia arriba a les seves vides i la situació canvia. La injustícia les aclapara i, davant la inatenció policial, Aurora novament pren les regnes de la seva vida i inicia una recerca per tal de trobar el culpable de la seva dissort, en una lluita per defensar la llibertat i la dignitat de les dones.


Aquesta és, en definitiva, una novel·la que tracta dels drets de la dona a començaments del segle XX, de la presa de consciencia i de les dificultats durant la gènesi d’un feminisme que tot just comença a despuntar a Barcelona. La ciutat, de fet, apareix com un personatge més: s’hi descriuen les condicions de les treballadores, l’expansió perifèrica als nous districtes, el dinamisme de la burgesia, l’organització policial... I tots aquests elements seran testimonis tant de la lluita social i les mancances del sistema —que menen a un progrés desequilibrat—com de l’empenta de l’amor i l’amistat en les seves múltiples formes.

 

 


Fragment

 

fragment img

 

 

Descarrega i llegeix la primera part de la novel·la

Editorial

 navona loga

 

0
0
0
s2sdefault

© Màrius Mollà - Contacte - Avís legal - Mapa web - Web desenvolupat per Dinàmic Enginy